top of page
Search
  • Writer's pictureJoel Ponce De Leon

Kort om året som gick

Updated: Dec 17, 2020

Då var säsongen 2020 i det närmaste avklarad. Det har varit ett något annorlunda flygår med mycket flygning på hemmaplan. Trots det har det varit en av klubbens mest aktiva säsonger på länge.


Vi slog rekord i antalet vinschdagar på Sala i år. Hela 13 vinschdagar och fler än 120 vinschdrag fick vi till, mer än dubbelt så många vinschdagar än året innan. Det vinschades på Salanda minst två gånger i månaden under perioden mars till oktober. Ingen liten bedrift med tanke på klubbens ringa storlek.

Fredrik startar med sin Aeros Discus 14 "Topless Killer" på Salanda.


Förutom att öka aktiviteten var ett av målen vi hade i år att utbilda fler vinschförare, något vi också lyckades med. Från att ha endast ha varit två i början av året är vi nu sex stycken. Förhoppningsvis kommer detta ge ännu fler möjligheter till flygning på Salanda nästa år. Vi kommer behålla fokus på att utbilda vinschförare i vår. Vinschen har blivit uppgraderad med en större mätartavla och är nu lättare att köra än tidigare.

Torbjörn skolar in sig på vinschen på Salanda


Skolning har bedrivits på fler och mer synliga platser, b.la. Gärdet, Uttran och Granholmstoppen för att nämna några. Ingemar har kört gratis prova-på kurser på Gärdet där man får klämma och känna lite på prylarna. Det har fungerat väldigt bra och tanken är att fortsätta med de nästa år också. Vi har också köpt in en ny liten skolvinge för att kunna utbilda mindre och lättare personer framöver. Vingen ägs av klubben och kan lånas av alla medlemmar till en mindre kostnad.

Klubbens testpilot "The Mario" provflyger Wills Wing Alpha 180 på Granholmstoppen.


Vi hade även för första gången mosquitoutbildning på Salanda med gästande instruktör Jorgos från Skånes Drakflygklubb. Det gick som smort tack vare noggranna förberedelser och optimala väderförhållanden.

Mario provflyger Seedwings Space 2 med motorsele på Salanda.


Planen på klubbresor grusades dock redan tidigt på våren, men ett lyckligt gäng hann i alla fall komma iväg till Lanzarote innan reseförbuden infördes. Den långt i förväg planerade klubbresan till Åre ställdes däremot in i sista stund. Istället blev det några spontana resor till b.la. Ålleberg och Åre senare på året när restriktionerna lättades.

Ola provflyger Icaro Orbiter 2 på Lanzarote.


Några av våra medlemmars bedrifter i år

  • Ola krossade motståndet med flest antal flygtimmar under året (35 timmar).

  • Fredrik krossade motståndet med flest antal motortimmar under året.

  • Markel krossade motståndet i distansligan (90.2 poäng).

  • Joel krossade motståndet med flest antal starter totalt under året (67 starter).

  • Fredrik krossade motståndet med flest antal vinschdrag på Salanda (30 vinschdrag).

  • Joel krossade motståndet med längsta flyget (6 timmar).

Nya behörigheter under året

  • Elevlicens: Carl

  • Motorflyg: Fredrik, Torbjörn, Mario.

  • Vinschförare: Ola, Janne, Joel, Torbjörn.77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page